"Hörseln är inte vad den brukar vara"
2009-01-30 / 23:20:30 / Allmänt

"Hörseln är inte vad den brukar vara" Det är vad Tuti Yusupova, 128 år säger, men annars har hon inget speciellt med sin hälsa att klaga på. Hon föddes 1880!!! och är den äldsta dokumenterade nu levande människan.

EN 18 ÅRING VET INGENTING!?
2009-01-29 / 17:29:05 / Allmänt

Igår, eller rättare sagt i natt såg jag ett klipp från vakna med the voice, då katarin eller vad människan heter som var med i eftersnack i idol påstår att en 18 åring inte har någon aning om vad som händer i världen och absolut inte har någon aning om någon ting utan enbart är ett litet barn. Tror det hela gick ut på att blondinbella som är 18 år hade förkastat anorexi och att man inte borde uppmuntra barn att banta. Men tillbaka till det katarin hela tiden upprepade en 18 åring är ett barn som bara har koll på barn saker. Okej, jag är 18 år men skulle aldrig påstå att jag är ett BARN. Förutom kanske när jag vill slippa undan att göra jobbiga saker men iaf grunden jag vill komma till är att när man är 18 får man ta körkort man får rösta och dricka alkohol. Skulle man verkligen låta ett barn göra något av dessa saker?

Jag kan nästan slå vad om att jag visste mer än katarin när jag var 10 år! För att återgå till det jag skrev igår jag hade läst hamlet när jag var 10 år, undra om hon ens vet vem som skrivit den! Inte för att påstå att jag är överdrivet kunnig om saker och ting men en 18 ÅRING VET SAKER! Frågan är om Katarin ens vet om att det pågår ett krig i kongo? Där det varit krig sedan 1800-talet som ständigt sen dess har trappats upp?  Eller att det nyss på gick ett i Gaza. Medans hon skriver hur man snabbast går ner i vikt och slösar bort sina pengar, så kan ju jag en 18 åring få skriva om sådan jag tycker är viktigare. Bland annat orättvisor i världen som jag inte tror för ett ögonblick hon har ens någon aning om!

I am the one and only - The voice of the blackout of life.

Disney + Shakespear = SANT
2009-01-28 / 19:20:34 / Allmänt

Är det någon av er som tänkt på likheterna mellan Lejonkungen och Hamlet? Nej det hade inte jag heller tills för några timmar sedan. När den upptäckten kom till mig kunde jag inte förstå hur jag möjligt inte upptäckt det tidigare. När jag såg Lejonkungen första gången var jag kanske fyra år och när jag första gången läste hamlet var jag tio. Borde jag inte då ha upptäckt sambandet tidigare under dessa iaf åtta åren? Hur som helst så hade jag inte gjort det. För er som tror att jag ramblar rapakalja här och tror att jag blivit allmänt sinnesrubbad ska jag förklara hur jag kommit underfund med detta.

1. Kungens bror mördar kungen för att få ärva kronan - inträffar i båda hamlet och lejonkungen
2. Den nya kungen visar öppet förakt mot prinsen, och lurar prinsen att tro att det han säger sig veta inte stämmer - Lejonkungen, hamlet.
3. Inleder någon form utav relation med den förra kungens fru. - lejonkungen, hamlet.
4. Prinsen ifråntas sin rätt att ärva tronen - lejonkungen, hamlet.
5. Prinsen tror sig se sin far, efter hans död och är förvirrad om det är verklighet eller inte. lejonkungen, hamlet.

Ni kanske tror att jag bara hittar på dessa samband och tolkar filmer och böcker så som jag vill, men jag skulle vilja säga att lejonkungen utan tvekan är byggd på ett av shakspears mest kända verk, hamlet. Fast med ett mycket bättre slut och med involvering av timon och pumba vilket jag tror är mycket utav det att prinsen i lejonkungen valde i frågan " att vara eller icke vara" valde att vara =)

I am the one and only - the voice of the blackout of life

Söndag 25/1
2009-01-25 / 16:43:55 / Allmänt

Till och börja med måste jag berätta något otroligt roligt som min lilla kusin sagt, han hade sett Anna Book på tv och helt spontant bara yttrat "Henne skulle jag INTE vija gifta mig med" det är ju så roligt så jag kan bara inte sluta skratta åt det! =)

Idag har jag pluggat aktiekunskap i nästan fem timmar ni ska bara veta hur glad jag är över att nästan vara klar med den skiten nu ! ursäkta mitt språk men det är den värsta kurs jag någonsin gått ! (bortsett från teater dock XD)

Snart ska jag på dans eller om någon timme men det är snart tycker jag iaf, efter det måste jag göra en hel 80-tals dans koreografi... någon som vill hjälpa mig? :) nee hee men okej det är lika bra jag bara biter ihop och gör den helt enkelt... men är så seg och hela huvudet dunkar som om jag vet inte vad.. hur som helst bäst jag gör mig i ordning för att dansa nu.. bye bye på er!

I am the one and only - The voice of the blackout of life

Idag
2009-01-23 / 23:12:48 / Allmänt

Nu sitter man här 23.05 och har precis gjort klart det sista inom filosofi, hann gott och väl innan deadline med nästan 55 minuter så är det inte det bra gjort utav mig?

Tro inte att jag pluggat hela kvällen har även tittat på let's dance, då vi kan återkoppla till några fördommar jag haft tidigare. Blondin Bella åkte som  ni alla vet ut, men kunde aldrig ha trott att jag skulle bli besviken när hon åkte ut, men det blev jag. Hon kunde iaf i min mening dansa, vilket väl är lite det går ut på och inte göra som det där medeltida nyhetsankaret? Precis när man börja tycka hon var någorlunda vettig åkte hon ut...

Vad ska jag mer berätta om min dag, okej men säg inte att jag skryter för det här är enbart sanning, min mentor sa till mig idag i ungefär 15 min att jag absolut måste bli författare och att det inte finns något annat alternativ för mig ; ) jag skulle vilja säga att hon är knäpp och helt från vettet men blev överväldigande glad. Det betyder att någon som faktiskt är någon sorts auktoritets person för mig (min tidigare svenska lärare) tycker så och inte bara min älskade lilla syster, vilket även ger ofantligt stöd :D lov u bitch ! =P

Funderar faktiskt på att gå och sova nu... eller kanske skriva lite, talk to u all 2morro !
Bye bye

I am the one and only - The voice of the blackout of life

Fördommar
2009-01-22 / 17:52:44 / Allmänt

Alla har vi någon fördom, hurvida vi känner vid oss om dem är en annan sak. Så idag har jag tänkt att berätta om några fördommar jag haft och som visat sig överbevisade av ingen annan än mig själv. Idag kommer jag inte gå in på djupet utan enbart berätta om några fördomar jag haft mot vissa program som visas på TV.

Let's Dance - Kändisar som bara vill visa upp sig ännu mer har ingenting i underhållningsvärlden att göra och definitivt människor som inte kan dansa.

Sex and the City - 4 medelålders kvinnor som är helt besatta utav sex

Top Model - En samling anorektiska tjejer som ser ut som skelett utan personlighet.

Det vad jag skrivit ovan var hur jag uppfattade dessa serier och tv-shower innan jag sett dem på riktigt..  Nu till det chockerande jag har blivit beroende utav att titta på top model! Det är ju skit bra tv och förstår inte varför jag inte tittat på det tidigare! Vidare till Sex and the city okej det är faktiskt 4 medelålders kvinnor besatt utav sex, men varför ska det vara något negativ? Deras eskapader kan emellanåt vara riktigt facinerande och framförallt ganska underhållande. Har däremot inte riktigt bestämt mig för om jag tycker om den serien eller inte hur som helst så ger jag den en chans. Under den tiden jag sett på den serien har jag iaf sett 3 fruktansvärt roliga avsnitt och filmen är väldigt bra  ( med undantag av vissa scener men de kan man välja att titta åt ett annat håll på) för överlag är det underhållande.
Sist men inte minst (eller jo det kanske är minst) Lets Dance, vadå de kan inte dans`? Säger jag till mig själv, många, eller iaf flera av de som är med fantastiska dansare och de andra kan man ju bara garva åt :)

Så har kommit fram till att jag inte ska skaffa mig några fördomar eller förutfattade meningar innan jag vet var det är jag utalar mig om Otherwise it will come back and bite me in the azzzz ; ) haha

I am the one and only - The voice of the blackout of life

Bannlysning! ( VARNING FÖR STARK OCH FRUKTANSVÄRD SANNING!)
2009-01-21 / 23:22:57 / Allmänt

Har ni någon gång hört talat om ett s.k. katolskt brödraskap som kallar sig SSPX? Eller det fullständiga namn Society of Saint Pius X ?

Nej, det hade inte jag heller och personligen är jag mycket facinerad utan sekter och inriktningar inom de olika religionerna främst inom katolicism, men aldrig hade jag stött på något som liknande detta. DE FÖRNEKAR FÖRINTELSEN!! Jag har för i helvete själv besökt Auschwitch för två år sedan och det är inte möjligt att den inte skulle ha inträffat! Jag gick själv in i de kammrar där människor gasats till döds och min kompis fick nästan bära ut mig därifrån för jag var nära att svimma... När vi sedan kom tillbaka till entrén, spydde jag på toaletten! Så här förbannad vet jag inte om jag någonsin varit tidigare. DE FÖRNEKAR DE MÖRKASTE ÅREN AV HELA MÄNNISKANS HISTORIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hur dessa människor kan leva med sig själva står bortom mitt förstånd, jag kunde inte ens samla mina tankar och tänka en glad tanke förrän vi kommit till Assis! Och dessa människor påstår att det inte har inträffat! Jag såg gaskamrarna, med ränder utav naglar som borrat sig in i själva väggen. Jag så de utrymmen där dessa människor tvingatsvara. Jag såg det uppsamlade håret! Skorna, kläderna, resväskorna! Namn! Bilderna på de döda männisorna! Vaktornen! Fängelserna! (om man nu kan kalla de smala burarna det)! Och dessa människor påstår att det aldrig har inträffat.

Mer än något annat skulle jag vilja slå dem med något hårt över huvudet tills det att de förstår! Men något säger mig att de aldrig kommer att göra det. Vi normala människor med ett samvete, måste vittna om den historia vi vet har inträffat. Allt för att undvika att det någonsin inträffar igen.Denna sekt borde förbjudas inte bara inom den kataloska kyrkan, där den har bannlyst utan även i hela världen. Genom att förneka vår historia, förnekar de människorna som dog där. Människor precis som du och jag. Historien får aldrig upprepas så minns det som hänt.

I am the one and only - The  voice of the blackout of life (If this aint a blackout, i dunno what is!)

Förtal av författare
2009-01-13 / 16:21:39 / Allmänt

Om det nu finns någon som läser min blogg regelbundet kanske ni tycker att jag nu ska ge upp om att skriva om Liza Marklund. Men ingen annan i hela sveriges tidningar gör ju det så varför ska jag då vara tyst?

De säger att hon gömmer sig från att delta i debatt i svt, har de läst hennes svar på det? eller ser de allt från den sidan de själva vill? Hon svarade på frågan om hon ville ta upp detta i debatt att hon blivit erbjuden att vara med i det programmet hundratals gånger och svarat nej, tidigare så varför skulle hon svara ja nu?

Den person som förklarade hela boken som en lögn har nu ändrat sig till att framsidan skulle vara en lögn, Hur ska hon ha det egentligen? Det är enorm skillnad från att säga att alla de 381 sidorna är lögn till att en mening skulle vara lögn. Så hur stabilt är denna persons argument? Även hade denna person som påstår att allt är en lögn inte ens pratat med de källor som var närmast mia under denna tiden utan egentligen helt irrelevanta personer som en gång funnits i hennes omgivning.

Varför bryr jag mig ens om detta? De vill att Liza Marklund ska dementera de källor hon använt sig av, - hallå källskydd?!? Som vilken journalist eller författare som helst måste man ge källskydd, Då är det helt oacceptabelt för att de vill att hon ska vara trovärd vill de att hon ska uppge sina källor....

De säger även att hon är rasist, men hon uppger inte vilken nationalitet många karaktärer har därför att det är orelevant, vad har det för betydelse om de är svenskar, amerikanare, afrikaner eller gud vet vad!

Respektera en författare. Ingen svensk författare i nutid har sålt så många böcker. VI och alla andra borde visa henne respekt!

"I feel sorry for the person who counts every lie I ever told"
2009-01-12 / 16:52:52 / Allmänt

Ni som känner mig vet att det normalt krävs ganska mycket för att jag ska bli irriterad på riktigt och för er som inte vet det berättar jag det nu.

Idag läste jag en artikel på aftonbladet där (min favorit av svenska författare) Liza Marklund försvarar den kritik som kommit mot hennes bok gömda på ett mycket exmplariskt vis och förklarar enligt mig allting. Däremot var det ingen av de som kommenterat som tyckte lika som jag utan alla tyckte att hon bara var en simpel lögnerska.

Om någon av dem ens har läst boken, förstår jag inte hur man kan komma till en sådan slutsats. Det viktiga med den boken är ju inte betygen Maria Eriksson fick när hon gick i skolan utan vad hon råkade ut för efter! En journalist som Liza Marklund måste ju alltid ge sina källor källskydd och kan inte skriva mer än vad hon får fram från källorna. Om vi tar t.ex. betygen igen, man avrundar ju alltid uppåt alla säger väl att man har lite bättre betyg än vad man egentligen har? eller? Tror ni verkligen att man kan ljuga ihop en sådan historia som gömda, azyl och mias hemlighet? Om ni tror det, då har jag inget mer att säga till er än att ni måste vara helt döda innombords. Det var allt för mig.

Samt rekomenderar jag er att läsa mia erikssons egen bok som heter Mias systrar, men ni lär väl inte tro på det som står där heller om ni inte tror på det innan? Så varför bry er.

I am the one and only - the voice of the blackout of life

En författares drömmar...
2009-01-11 / 16:26:42 / Allmänt

Vad kan sådant som man skriver ha för betydelse egentligen? Om man bara skriver om sådant man aldrig upplevt, hur ska det då kunna hjälpa människor? När man inte ens själv kan förstå det man skriver om hur ska man då få andra att förstå det?

Men inte heller kan man skriva om sådant man enbart har upplevt för då skulle det ju enbart finnas självbiografier att läsa, hur facinerade sådan än kan vara kan det alternativa universumet med det som de skriver vara ännu mer facinerande hur man slits iväg till en annan värld. en annan människas fantasi. För det är just precis det böcker är, fantasier.

Vad har egentligen fantasier för betydelse egentligen? Ingen, men ändå skrivs de ner, gång på gång, varför? För att författaren ska känna sig duktig att fått ner ord på papper eller vad? Kanske precis därför att en del behöver fly verkligheten, därför skrivs de, för att nå fram till någon, kanske en ändå människa.

(Det var inte riktigt det jag tänkt att komma fram till, men min hjärna förvånade mig själv XD)


VAKNA!
2009-01-07 / 17:24:44 / Allmänt

Omvärlden måste ingripa i den ohumanitära konflikt som pågår i Gaza. Men vad kan väl jag göra åt det? En konflikt som nära inpå pågått sedan den bibliska tidräkningen tog sin början och vem vet kanske långt innan dess. Borde inte omvärlden kunna kräva fred? Borde inte FN kunna kräva fred? Kommer detta krig någonsin sluta? Troligtvis inte så länge minsta lilla barn finns kvar. De vägrar att integreras med varandre, det är det om något som ger näring till konflikten, det är lätt att avsky någon man inte känner. Men om murarna föll och dessa folkgrupper var tvungna att kommunicera och ta hänsyn samt respektera varandra, är det då omöjligt att det skulle bli en bättre värld i framtiden?

Men vad vet egentligen jag, jag är bara en liten bortkommen 18 åring som egentligen inte vet någonting om omvärlden. Jag vet ju inte ens vad jag ska plugga vidare till, så vem lyssnar på mig?

HJÄLP!
2009-01-05 / 18:43:50 / Allmänt

Nu har den så kallade högskole epidemin anlänt, om ni inte tar skydd och har tänkt ut något, lycka till att överleva. För denna panik kommer sluka er med hull och hår. Den panik har tagit mig i sina klor, för jag hade ingen plan. Under min uppväxt har jag alltid haft en miljon planer på vad jag skulle göra med mitt liv men nu när framtiden ligger framför mina fötter har jag ingen aning om vilken väg jag ska välja.

Vad ska en person göra som tycker om att lösa mysterier och förstår, upptäcker saker som försvinner omärkta för vissa andra.
En person som är bra på och facineras utav historia och reilgion.
En person som älskar att skriva och är intressera utav politik
En person som vill ändra å det som är fel i samhället och öppna folks ögon

Vad ska egentligen en sådan person göra? för tro mig den finns... och den har ingen aning om vad den ska göra med sitt liv. Om ni, just DU ja, har någon idé på något jag ska göra lägg till en kommentar till den här för jag behöver all hjälp jag kan få och mer därtill ..


Feministisk filosofi
2009-01-03 / 01:06:04 / Allmänt

I våran filosofi kurs ska vi ha ett seminarium på fredag, där alla har blivit indelade i olika områden, självfallet fick jag inte en utav de lätta. Har ni någon aning om hur svårt det är att hitta fakta om något som till de senaste 50 åren nästintill varit förbjudet att publicera. Kvinnor ska inte ha några tankar, de ska vara blanka paper som männen kan tryck ner sina egna åsikter på. Detta har dock inte alla kvinnor tillåtit sig till och framför allt inte, en av mina stora förebilder Simone de Beauvoir.

Feministisk filosofi måste vara något som ses som extremt farligt, enbart själva principen att kvinnan har egna tankar är ju fullkomligt skräckinjagande. Varför annars skulle de bara ha blivit till visade enbart ett kort kapitel i filosofi boken här och inte flöda genom hela boken vilket de manliga filosoferna gör. Samt i ett häftet om feministisk filosofi fördömer manliga filosofer denna filosofi. Vem har egentligen den rätten att säga att en kvinnas tankar är mindre värda, själv tycker jag att det är hög tid att få höra allt och inte mera ha någon censur på feministisk filosofi.


Jag vill även förklara ordet feminism, det verkar som många inte ens vet betydelse på detta begrepp, vilket inte betyder att kvinnan är mer värd än mannen och att vi ska leva i ett matriarkat utan enbart att män och kvinnor ska ha lika rättigheter. Man fruktar det okända.

Män och kvinnor borde ha lika fördelning på uttrymme i filosofi, liksom världen i sig. Den som frivilligt tystas, är inte värd att lyssna på, utan man måste kräva ordet för att få göra sin stämma sagd! Allas åsikter har värde.

I am the one and only - the voice of the blackout of life
Tomten och Gud
2009-01-01 / 20:51:24 / Allmänt

Barnet till mamman:
- Är det inte konstigt mamma? Gud finns, men man ser honom inte. Men tomten syns men han finns inte.

Smart skriveri av Liza Marklund, jag förstår inte hur man kan skriva så som hon gör, eller hur man kan bli så fruktansvärt smart.

Om ni inte läst den senaste boken av Liza Marklund, En plats i solen, rekomenderar jag er starkt att göra det omedlebart, själv har jag däremot inte läst klart den, men den är sjukt spännande. Rekomenderar er att förstå lite enkel spanska för att förstå den helt =P

I am the one and only - The voice of the blackout of life