Feministisk filosofi
2009-01-03 / 01:06:04 / Allmänt

I våran filosofi kurs ska vi ha ett seminarium på fredag, där alla har blivit indelade i olika områden, självfallet fick jag inte en utav de lätta. Har ni någon aning om hur svårt det är att hitta fakta om något som till de senaste 50 åren nästintill varit förbjudet att publicera. Kvinnor ska inte ha några tankar, de ska vara blanka paper som männen kan tryck ner sina egna åsikter på. Detta har dock inte alla kvinnor tillåtit sig till och framför allt inte, en av mina stora förebilder Simone de Beauvoir.

Feministisk filosofi måste vara något som ses som extremt farligt, enbart själva principen att kvinnan har egna tankar är ju fullkomligt skräckinjagande. Varför annars skulle de bara ha blivit till visade enbart ett kort kapitel i filosofi boken här och inte flöda genom hela boken vilket de manliga filosoferna gör. Samt i ett häftet om feministisk filosofi fördömer manliga filosofer denna filosofi. Vem har egentligen den rätten att säga att en kvinnas tankar är mindre värda, själv tycker jag att det är hög tid att få höra allt och inte mera ha någon censur på feministisk filosofi.


Jag vill även förklara ordet feminism, det verkar som många inte ens vet betydelse på detta begrepp, vilket inte betyder att kvinnan är mer värd än mannen och att vi ska leva i ett matriarkat utan enbart att män och kvinnor ska ha lika rättigheter. Man fruktar det okända.

Män och kvinnor borde ha lika fördelning på uttrymme i filosofi, liksom världen i sig. Den som frivilligt tystas, är inte värd att lyssna på, utan man måste kräva ordet för att få göra sin stämma sagd! Allas åsikter har värde.

I am the one and only - the voice of the blackout of life




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0