Skottdrama
2008-12-27 / 00:59:16 / Allmänt

Idag tidigt på morgonen (runt nio XD) fick jag ett sms av min kära vän malin där det stod JAG HAR VARIT MED OM ETT SKOTTDRAMA!!!!!! självfallet fick jag omedelbar panik och svarade fortast möjligt VA?!!?!!!?!?!?!?! Då visade det sig att när hon hade varit ute på promenad med hennes familj vid deras stuga att de hamnat i ett älgjaktsområde. Där ett skott hade vinit förbi 200m därifrån. När man tänker på det är det väldigt nära.

För min del var jag idag hos min farmor och farfar, vilket är som det är helt enkelt. Seg konversation om ännu segare ämnen. Vid flertalet tillfällen kom jag på att sitta sjunga för mig själv när det varit helt tyst i över en kvart! Då önskade jag nästan att jag hellre hade varit 200m ifrån ett skott, eller just det rättare sagt var jag det, under annan formulering.

På ett vis var både malin och jag utsatta för skottdrama denna dag.

Men ang. älg jakten, måste lägga in vissa kommentarer ang. den för denna blogg heter ju faktiskt nohiding, vilket jag tolkar det som att jag måste säga mina egna åsikter. Ska det verkligen vara möjligt att man ska kunna hamna mitt i ett älgjakts område??? Det är ju livsfarligt!!! Det är ju inte alls omöjligt att lyckas med att bli skjuten under sådana omständigheter, allmänheten borde varnas på alla tilltänkta vis för man ska inte riskera att kunna bli misstagen för en älg, det är helt fel. Missuppfatta mig inte jag är inte emot älg jakt men tycker den borde kunna ske under säkrare omständigheter!

I am the one and only - the voice of the blackout of life

hej igen
2008-12-26 / 00:34:09 / Allmänt

Mitt i allt julstök har jag helt glömt bort att skriva blogg från i lördags...Då jag var och shoppade med Lina & Linnéa, vilket är en upplevelse utöver det vanliga, då menar jag det på ett positivt vis. Även fast jag själv inte shoppade något direkt (hade spenderat alldeles för mycket pengar någon helg tidigare) var det ofantligt trevligt. Dels för att jag inte alls träffar Linnéa speciellt ofta nu för tiden så det var upplyftande i den gråa december månaden. Dels är det alltid trevligt att umgås med sina vänner något jag inte heller gör allt för ofta har jag märkt haha. Hmm nu tappade jag helt tråden, vad var det jag skulle komma fram till egentligen? Kanske hade jag ingen genomtänkt huvudpunkt i detta blogg inlägg utan helt enkelt enbart berätta hur trevligt det var och att jag hoppas att vi kan ses allihopa någon mer gång innan midsommar, för bara så ni vet, Lina o Linnea då får ni inte ha något annat för er!! XD för då ni! Lov u guys!


I am the one and only - the voice of the blackout of life

En farlig julafton
2008-12-26 / 00:02:47 / Allmänt

Den som sa att det är bra för alla att leka lite visste inte vad den pratade om. Haha Som vanligt på julafton, spenderade jag den hos min mormor, hos vilka även mina kusiner var. Och vi kan säga att de milt saft är ganska vilda. Vi hade mycket kull, jag min lilla syster och mina kusiner, dansade och lekte till låtarna från Mamma mia. Det var ganska hysteriskt och framförallt hysteriskt roligt.  Ett litet missöde som däremot inträffade var att jag gjorde på illa i ett revben på något lustigt vis och har sedan dess haft svårt att bara sitta upp. Om ni nu ser mig och undrar varför jag går konstigt så vet ni varför ;) Det var en farlig julafton, inte bara hos mig utan även för Kalle Anka och hans vänner, Shrek, Madagaskar pingvinerna, Grinchen och Svensson Svensson

Jag hoppas att ni alla hade en lika underbar jul som mig, däremot gärna med färre skadade revben, från mig till er alla vill ja önska er en Riktigt God Jul!

I am the one and only - the voice of the blackout of life

Nu ni!
2008-12-20 / 02:35:16 / Allmänt

Hej på er alla som läser min blogg, båda två! XD Om nu chansen ska finnas och att någon besöker den så ska jag göra något som för mig är ganska radikalt.. hehe nedan kommer prologen till vad som jag hoppas kommer bli en vettig novell presenteras, snälla om ni läser det, kan ni kommentera, lyssnar även om ni tycker att jag inte ska skriva ett enda ord till på den vill bara ha en kommentar. Tack !

Vatikanens Demon


Som en skugga om natten. Ur de mörkaste vrår. För att återta det som rättmäktigt tillhör mig.


Prolog.

03.45. Söndag. Rom.

Hårda fotsteg dundrade mot den stenbelagda vägen. Där förövare och byte i en hopplös kamp springer mellan de höga vita stenhusen. Kullerstenarna under fötterna är blöta av dagar och ånyo dagar av sköljande regn. Tiden är knapp innan någon av dem förlorar fotfästet, frågan är bara vem utav dessa två det blir. Blir det den i den mörka kappan, den skräckinjagande gestalten med mask för ansiktet eller den vita som flyr för sitt liv.


Personen i den vita kappan tittar ideligen över axeln som hoppandes att gestalten bakom försvunnit in i det tätt omslutande mörkret. Mannen i den svarta kappan är dock varje gång kvar, sprintande efteråt. Som ett rovdjur som haft lukt på bytet släpper han det aldrig ur sin blick. Med bestämda steg följer den efter. Genom trånga klaustrofobiska gränder sker denna katt och råtta jakt. Nu ser förföljaren att de är på väg in mot St.Peterskyrkan. Som han blivit träffad av blixten drar han fram en pistol ur kappan. Samtidigt snubblar personen i vit kappa till och tappar balansen. Fort som ljusets hastighet skjuter han mannen i den vita kappan vid knäet, då vet han att det blir omöjligt för den andra att fortsätta. Mannen i den vita kappan har ingen chans, smärtan blir olidlig och direkt.  Omöjligt att röra sig, omöjligt att tänka.


Med snabba mjuka steg närmar sig den mörka gestalten, den vita, precis utanför muren till Petersplatsen.  Han stannar vid den andres liggande kval och vänder honom med spetsen utav sin fot.

 - Dondé está? Var är den?

- No sé. Jag vet inte.

När han inget svar på sin fråga får sparkar han till på det redan skadade knäet vilket gör den andra galen utav smärta. Blodet forsar från knäet och även fast skadan enbart var centrerad till knäet har han inte lång tid kvar.


- Está en la casa de mis antepasados. La pregunta es el respuesta. La día es el noche y el noche es la día. Den är I mina förfäders hus. Svaret är frågan. Dagen är natt och natten är dag.


Den vita gestalten var inte längre vit utan täckt av blod.  Kappan var nu röd.  Nu märktes det inte längre att det för en kort stund sedan, bara några få minuter tidigare hade ett blodrött åttauddigt kors synts framtill på dennes vita mantel. Ögonen hade slocknat liksom hela dennes kropp. Nu vänder sig den mörka gestalten därifrån, troende att han hade släckt ett liv. Inom några få korta steg vänder hans sig däremot om och skjuter dens andres knä också. Som att försäkra sig att den faktiskt är död. Med inget mer än ett nervryck till svar vänder den ännu igen och fortsätter gå. Bort från det brott den begått, mot den belöning han nu skulle få. Ett demoniskt mord hade nu skett utanför, i, Vatikanens portar.


03.45. Söndag. New York.

Långsamt försiktigt böjer han sig ner. Ytterst varsamt, smeksamt drar skuggan iväg håret från hennes ansikte och han andas in hennes lukt, hennes närhet. Hennes blod. Nackens blekhet skymtar i månljuset och huggtänder närmar sig den ljusa mjukheten, nära, nu är det nära.


I New York vaknar en liten flicka upp från en hemsk mardröm. Skakande inslingrade kallsvettig i kladdiga lakan. Hon vill ropa efter mamma, verkligen vill, hon försöker men inte ett ljud lyder. Det mörka rummet fortsätter att skrämma henne, gatornas ljus formar okroppsliga skuggor på rummets alla väggar, ännu mera skuggor ännu mera mörker. Den lilla flickan drar upp benen och lägger sig i fosterställning, fortfarande skakande, fortfarande livrädd, fortfarande känner hon hans, skuggans, närvaro i rummet. Fast hon innerst inne vet att han inte skulle kunna vara här. Blir hon skrämd av det hon känner.


Man kan inte förvänta sig att en skrämd liten flicka i New York city ska handla efter förnuftet då hon vaknar av en demon i den stilla, mörka, vinternatten. Puuuh, hon andas ut, ännu en dröm, ännu en natt. Men nu är det dag och ljuset skrämmer undan alla mörka skuggor som en gång funnits. Så sent som förra natten. Ännu en gång hade hon drömt om den mörka figuren i slängkappa. Vem var denna man? Vad ville han henne? Varför, Varför var det hennes drömmar han var en ständig besökare i. Fortfarande 15 år senare vaknar hon upp från samma mardröm som förföljt henne som en tät skugga. Fortfarande lika närvarande som den demon som funnits i hennes drömmar sedan hennes barndom. Denna gång, hade ett mord uppenbarats i hennes dröm. Inte enbart den vampyriska skugga i närhet av hennes nacke. Hon hade vittnat ett mord, ett mord som hade begåtts i portarna till Vatikanen. Vatikanens demon har röjt sin identitet, han hade lämnat kvar ett vittne.


I am the one and only - the voice of the blackout of life


En riktigt filosofisk dag
2008-12-18 / 18:29:29 / Allmänt

Hör nu på er alla så ska jag för er berätta vad en flicka gjorde i december =P (lite inspirerat från emil i lönneberga)

Idag hade vi ett mycket, för hjärnan stimulerande prov i religion. Fråga mig inte hur jag kom fram till följande men det var följande jag på något mirakulöst vis kom fram till.

På en fråga på provet kom det att vi ska föra en debatt med oss själva hur den muslimska slöjan kan tolkas både som förtryck och frihet. Mitt under min väldigt heta debatt med mig själv kom jag på att påstående filosofen Jean Paul Sartre yttrade under andra världskriget. "Aldrig har vi varit så fri som vi var under den tyska ockupationen" Låt mig då använda den tyska ockupationen som en metafor för slöjan. Han menade då att våran frihet då främst existerade i vårat medvetande. Då var våran frihet som starkast för vi behövde den som mest. Det var den enda frihet vi hade, friheten att tänka och tycka vad vi ville bara vi inte yttra den. Lika så får slöjan inte avlägsnas för då upphör friheten.

I am the one and only - the voice of the blackout of life


No Hiding
2008-12-14 / 23:17:40 / Allmänt

No hiding

The fear is running through my veins

In this hallow night of yore darkness

I have no place left to hide the mask

Now this second it has fallen to the ground


I'm shouting out - No hiding

Too long I lived in the shadow of my heart

Victory has come for the bald

And glamour for those who fear

Right this second, right here tonight

Out of the lighten darkness This is me!

I'm shouting out - No hiding


I stand behind the wall of all memories

Everything which with a look can fade

Looking back but wanting to reach the top

In the future lies the truth of our beings


I'm shouting out - No hiding

Too long I lived in the shadow of my heart

Victory has come for the bald

And glamour for those who fear

Right this second, right here tonight

Out of the lighten darkness This is me!

I'm shouting out - No hiding


In the middle of the night I'm calling for you

Calling for myself in this whacked of dream

Who am I right in this instant, who are you?

Please hear me in the rigged silent of your dreams


I'm shouting out - No hiding

Too long I lived in the shadow of my heart

Victory has come for the bald

And glamour for those who fear

Right this second, right here tonight

Out of the lighten darkness This is me!

I'm shouting out - No hiding


All my life I waited for this

Waited to tell the truth and no more hiding

I deserved to live free

Free will shall live, bonded we shall die


From the shadow of my heart in the middle of the night I'm calling

I rising above all doubts, just once in a lifetime No hiding

Out of the lighten darkness with no more hiding, this is me!

Free will shall live, bonded we shall die

No more hiding, this is me

I am the one and only - the voice of the blackout of life


Life
2008-12-11 / 20:08:26 / Allmänt

The only real voyage

of discovery consists

not in seeking new

landscapes, but having new eyes.
I am the one and only - the voice of the blackout of life

Analys av Kongo konflikten
2008-12-10 / 17:44:23 / Allmänt

Vi säger att vi absolut inte får låta DR- Kongo bli ett andra Rwanda, jag personligen undrar om vi inte redan är där. Självfallet gick allt med högre hastighet i Rwanda fler dog på kortare tid. Men här är det omöjligt att se hur många som dör, ingen konkret folkräkning finns, det ända man vet att det dör tusentals människor varje dag. Borde vi som kan, inte då ha en tidigare reaktion till vad som faktiskt pågår.


Här i västvärlden har det i våra tidningar inte fokuserats på denna konflikt. Förutom i små korta notiser och då ofta inte om hur befolkningen lider. Det fokuseras mer på utrotningen av de utrotningshotade bergsgorillorna än på den utrotning av befolkningen som faktiskt pågår. Inte för att negligera de utrotningshotade djuren men är inte ett människoliv mer värt?


Denna konflikt i DR-Kongo följer utan tvekan systemet för anarkimodellen, att det är en terrorbalans som styr. Det finns ingen övergripande makt över huvudtaget utan de agerar alla efter eget huvud utan att bry sig om konsekvenserna för befolkningen. Vilket innebär att de ej lyder under någon legal makt som ställer sig högre än staten. FN, AU är båda exempel på högre organisationer som försöker att etablera fred i detta konflikt osande land, helt utan framgång, för de vägrar lyssna. De lyssnar inte på något annat än sina egna behov, liksom ingen bryter kriget, ingen vill ge upp.


Det största problemet med denna konflikt är helt klart att alla inblandade parter vill ha tillgången på mineralerna. Liksom alla har svepskäl till att fortsätta jakten på dem. Dessa skäl som egentligen inte är mindre vikta än själva jakten på mineralerna. Kongos regering vill självfallet inte ha inkräktare på deras territorium, det visar inte direkt upp en stark makt. Lika så förstår jag att de ledande i Rwanda vill få huturebellerna utlämnade så att de kan stå tillsvars inför det folkmord de begick på befolkningen. Även fast det är ett mycket starkt skäl misstänker jag starkt att de också vill få sin del av mineralerna vilket är anledningen att de inte drar sig tillbaka. Alla de inblandade verkar ha väldigt starka skäl till varför de slåss medan det egentliga skälet, mineralerna är precis lika starkt. 


Självfallet kan man också ifrågasätta den kongolesiska arméns samarbetspartners, hutugerillan vilka orsakade folkmordet i Rwanda och mai-mai milisen som är speciellt kända genom deras omänskliga behandling gentemot de som de möter. Då menar jag dock inte att den andra sidan på några vis är bättre. Alla inblandade använder sig utav barnsoldater, alla! Det har ingen betydelse om man syftar på regeringarnas armé eller någon av gerillagrupperna alla använder sig utav barn. Så vem är egentligen den goda parten? FN, samt de som samarbetar för att nå fred. Men det är de igen tar någon notis om.


Man tycker det vore så enkelt att det skulle gå att tvinga dem till fred, om det ändå vore så enkelt. Ingen vill ge sig, ingen av de inblandade vill vara den parten som ger upp. Det borde inte vara allt för komplicerat ändå att lösa delar av denna konflikt. Till och börja med om DR- Kongo kunde börja med att utvisa huturebellerna så de kan stå tillsvars för de ohyggligheter de begick. Då skulle både Rwanda lugna ner sig samt att Nkundas tutsirebeller troligtvis inte skulle känna sig fullt så hotade och inte tvingas till att ta till vapen i samma utsträckning. De skulle i alla fall inte kunna använda sig av den andledningen till att ta till vapen och medan de funderar ut en ny kanske de hinner att avväpnas.


Barn och ungdomar i DR- Kongo borde tidigt i livet få information kring de olika grupperna samt att inte frivilligt gå med som barnsoldater. Barn och Kvinnor är de som har fått lida mest under denna konflikt, i mycket högre grad än de själva soldaterna. Om de på något vis går att skydda tycker jag att alla inblandade borde kunna komma överens om att inte använda sig utav barnsoldater, ej våldta och inte plundra. Dock är det sådant som tydligen pågår i krig, vart man än vänder sig. Däremot borde det inte vara helt omöjligt att kunna förhindra. Det skulle vara ett litet steg, inte mot att helt stagnera konflikten utan ett för att för bättra omständigheterna för befolkningen.


En annan del som alla inblandade parter också borde kunna komma överens om är att låta FN komma till de krigsdrabbade områdena och se till så att befolkningen kan få lite utav den hjälp de behöver.


Själv blir jag så frustrerad när jag läser kring denna konflikt. Det är så många inblandade parter att man kan undra om alla ens vet varför de slåss, eller om de enbart gör det för att de inte har någon annan plats i livet. Är det verkligen lättare att enbart fortsätta med våldet för det är komplicerat att försöka åstadkomma fred. Kan inte alla bara gå hem till sig och lägga ner vapnen? Det är en mycket naiv tanke, jag vet, men då skulle kriget få ett slut och befolkningen skulle sluta lida.


Flera av de inblandade parterna anger att de slåss för att skydda befolkningen. Ser de inte själva att genom detta så kallade skydd orsakar de död och förödelse för de som de påstår sig att skydda. Kan de inte enbart slå upp ögonen och se den förödelse som de skapar kring sig? De går över lik mot sina älskade mineraler, borde inte ett människoliv vara mer värt än det... Vad lever vi egentligen i för en värld då våra liv slängs bort för materiell rikedom. Dessa som styr denna konflikt bryr sig inte om hur många som dör, i deras resa för att nå deras mål.

I denna egoistiska anarkistiska värld lever vi.


Det är utantvekan säkert att de tjänar på att denna konflikt fortgår. Alltså är det upp till oss. Vi utanför konflikten, att gripa tag i den. Genom organisationer vi kan luta oss emot som FN och EU måste vi hålla fast vid fred. Om länder enbart skulle säga att de är emot konflikten och att detta skulle fortlöpa i dominoform kanske det skulle gå upp för de inblandade att det inte är okej. Att det inte under några omständigheter är okej att förkasta befolkningen.


Ett människoliv är ett liv, alla har vi rätten att leva det, utan att det ska tas ifrån oss för att nå kontrollen över mineraler. Vi lever i en egoistisk anarkistisk värld. Där en del har rätten att göra vad de vill. De, vi som kan måste sätta stopp för det. För de lär inte under några som helst omständigheter stoppa konflikten så länge de har ett val.


Det är vad jag lärt mig genom att studera denna konflikt. Området som i dag kallas DR- Kongo har aldrig haft det lätt och aldrig riktigt haft en stark ledare samtidigt som demokrati. Detta är vad de ska ha som mål. För att land som har varit ruinerat från grunden tar det tid att bygga upp, de måste helt enkelt åsidosätta den tiden, annars kommer konflikterna i DR- Kongo aldrig få ett slut.

I am the one and only - the voice of the blackout of life


Citat
2008-12-10 / 01:01:46 / Allmänt

For one human being to love another; that is perheaps the most difficult of all our tasks..
The work for which all other work is but preparation

I am the one and only - the voice of the blackout of life

Uppror
2008-12-08 / 20:40:16 / Allmänt

Uppror


Det är kvinnans plikt att underordna sig mannen. Enligt vem är detta vår plikt?


Idag hade jag en mycket intressant lektion i religionskunskap då vi diskuterade könsroller i vårat nuvarande samhälle. Alla, dvs. de killar som pratade förespråkade att männen skulle ha all makt i samhället medan kvinnorna skulle stå vid spisen och laga mat och ta hand om barnen. Var har dessa människor kommit ifrån tänkte jag, jag var helt tvungen att yttra min röst i denna diskussion för varje ord blev jag mer och mer irriterad. Vi tjejer bara satt där men jag tänkte inte göra dem till viljes genom att underordna mig. "Männen har ju styrt, ställt och sen nästan alltid haft all makt och nu håller jorden på och dö, så kanske kvinnorna skulle ha haft lite mer att säga till om"


Var dessa killars tankar kom ifrån tänker jag inte spekulera i huruvida den har nog grunden som mycket annat i Bibeln. I 1:a kor brev anges det på ett ställe att kvinnan skall hålla tyst och underordna sig mannen. Dock tror jag ej att detta var själva grundtanken.


Låt oss gå tillbaka till skapelsen och edens lustgård. Från vilken eva och adam blev utkastade när de åt av äpplet, som eva "lurade" adam att göra. Dock här skiljer sig min uppfattning. Det står klart och tydligt att eva åt av äpplet för att vinna mer kunskap om vår värld och om Gud. Medan adam i sin tur enbart åt av äpplet för att eva sa det.


Vem är egentligen den som borde underordna sig? Vi kvinnor är inte helt dumma i huvudet vet ni, vi vann vår kunskap och flertalet män deras dumhet.   

I am the one and only - the voice of the blackout of life