Politisk analys à la Emelie
2010-09-14 / 00:10:25 / Allmänt

Hur många bryr sig verkligen om den svenska politiken? Visst alla vill ha mer jobb och ett bättre samhälle på det ena eller det andra sättet, det är dessa sätt som identifierar oss. Hur ser du på världen?

Sverigedemokrat?

Stäng ner min blogg sida direkt och återvänt inte till min portal. För jag ser inte att vårt samhälle skulle bli bättre av att skärpa invandringspolitiken, tvärtom! För en stimulerande ekonomi som skapar fler jobb behövs en invandring, studier har visat att inom 20 år kommer inte Sverige själv kunna ha personal till jobben vilket kommer orsaka statlig konkurs. Visst kan denna rapport vara fel. Visst kan du som Sverigedemokrat ha andra siffror. Men ärligtalat säg mig inte dem, utan stick upp dem där bak. Woops! Det trodde ni inte jag kunde skriva va?

Piratpartist?

Okej, så länge du tror att det bara finns en enda politisk fråga , om du tror det är ju paritet alldeles lysande. Men hur är det med jobben? Hur är det med skatterna? Hur är det med välfärdsamhället? Om erat största problem är frinedladdning visst då är detta parti perfekt, men om du har något annat än fildelning i hjärnan gör du smart i att välja att annat parti för de kommer inte tillgodo se era andra frågor.

Feministiskt initiativ?

Hur cool Gudrun Skyman än var i Let's dance kan jag inte riktigt tåla partiets önskan att gå över till ett matrakariat, för kvinnor vet inte alltid bäst (om än det är ofta) så behövs männen otroligt nog för att få med även deras åsikter, annars går vi bara tillbaka till ett bakvänt 60-tal. Och vi måste röra oss frammåt ----> inte <------.

Kristdemokraterna?

Åh visst låter det så gulligt med ett kristetparti? Alldelles puttinuttit kan man tro där de bara tänker på Gud och genom Gud måhända på jämnlikhet, men är det verkligen så? Visste ni att de inte ser någon skillnad på Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet? Vari ligger likheten? Det är ju enbart om man skulle dra dem över en kam och påstå att SD är nazister och Vänstern kommunistiskt, men inte ens Stalin och Hitler kunde ju sammarbeta under någon längre period. Just ja! Vad vill KD? Förutom att förbjuda att de av samma kön ska få gifta sig? Är det inte ett gudomligt parti så säg?!

Centerpartist?

Ja den egentliga frågan där är väl huruvida Maud Olofsson kan hålla sina partikamrater drogfria? och inte behöva utfärda drogtester stup-i-kvarten. Visste ni förresten att Centerpartiet från början hette bondepartiet?

Vänsterpartist?

Håller med i vad de vill satsa på inför valet: bygg välfärd, jämnställdhet nu!, frikommunikation och klimaträttvisa. Så länge de inte börjar ta efter den kommunistiska Staliniska modellen då skulle det verkligen gått förlångt, Lars Ohly är ju kommunist det vet väl alla vid det här laget, min fråga till honom skulle vara i vilken utsträckning? För ett mer jämställt samhälle eller en grundbyggt på statlig kontroll? Statligt ägande? Så långt som i Karin Boyes bok, kallokain?

Folkpartiet?

Vore det inte trevligt om vi alla fick uranförgiftning? Det anser i alla fall folkpartiet, kanske inte så de säger det rakt ut, men kortsagt de vill behålla och möjligen utveckla kärnkraften i Sverige. När det röstades redan på 80-talet att den skulle avvecklas av det svenska folket. Visst kärnkraften är bra så länge allt går enligt planerna, men om något går fel är följderna katastrofala! Och vid det här laget borde vi veta bättre än att förlita oss på kärnkraft.

"Nya" Moderaterna?

Jag måste ställa min fråga här igen till att börja med i hur många val kan moderaterna vara nya innan de blir gamla??? Hursomhelst, för de rika är moderaterna ett underbart val, med lägre skatter för de rika bla bla bla, hur är det med de som inte har det lätt då? Vad har ni tänkt att göra med dem? Inte ett skit - Lysande, fullkomligt lysande! Visste ni också att de vill privatisera samhället? Att det inte ska finnas någon form av statligtskydd? Wow vi kanske kommer så långt som i USA att största delen av befolkningen inte ens har råd med sjukvård?! Vore inte det coolt?

Socialdemokrat?

Hur länge ska den där toblerone incidenten sitta i egentligen? Mona Sahlin har redan blivit bortsedd från att bli statsminister en gång tidigare på grund av den, hon har sonat sitt straff för tobleronen, släpp den nu. Vad finns det att förlora på ett jämnliktsverige? Jo de som tjänar miljoner och ytterligare miljoner kanske förlorar någon tusenlapp, katastrof! Hur kan de vara så dumma att de vill ha ett välfärdsamhälle där alla vill ha det bra? Tänker de inte på att det finns vissa individer som bara tänker på sig själva?


Ja ni, hoppas ni fått ut något av min oklanderliga analys av partierna ;)

Innan jag lämnar er att begrunda erat val, vill jag lämna er med ett råd, tänk till ordentligt innan ni röstar, ta er tiden att finn det parti som är bäst för er, även om jag anser att det finns ett som är bäst för alla.

Och vissa som faktiskt skulle vara katastrofala för männskligheten och då pratar jag inte om folkpartiet och deras uran utan ett parti som gör att det går kalla kårar allra längst in i ben och märg.


Kommentarer
Postat av: Johanna

ÄLSKAR DIN ANALYS EMELIE!!

Haha helt klockrent det där med sverigedemokraterna!

2010-09-19 @ 18:13:19
URL: http://thisjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0