"Vem är du? Vem är jag? Levande Charader, Spelar alla roller så BRA!"
2009-03-03 / 23:10:12 / Allmänt

"Vem är du? Vem är jag? Levande Charader, Spelar alla roller så BRA!"


Vilken roll är det menat att jag ska spela?
Då menar jag inte i en pjäs, en film, teater, dans eller något. Utan våran värld styrs av stereotyper, det är sådan fruktansvärd hypokrisi! Ska det verkligen vara så svårt att se? Varför kan människor inte vidga sina vyer några få millimeter?


Freud har rätt, det är något jag aldrig trott att jag skulle yttra dessa ord att FREUD HAR RÄTT! Han sade att det är roller som styr hela vårat samhälle, så rätt han har.


Att tjejer ska klä sig i kjol klänningar och alltid se fantastiska ut är ju allmänt känt. Bara för att förtydliga mig det är inte de tjejer som är så som är felet, alla är olika! Utan de som inte passar in i denna kategori sluts ur den helt. Och är inte alls det minsta TJEJIG! Räknas man ens då som en tjej?


Medan killar kan komma och se ut ihop som happ men där passar de alla in, fast bara såklart, självfallet om de är killar.


Var tar de tjejer vägen som inte passar in i stereotypens normer? Försvinner de enbart in i mängden?  Enligt dessa stereotypens normer är jag inte en tjej och jag är definitivt inte en kille, så vem är jag? Ni kan mycket väl svara att jag är jag och jag ska vara nöjd med det. Det är inte det som är problemet, jag är nöjd med den jag är. Jag skriver inte detta för jag är depressiv eller alla andra problem en människa kan tänkas ha. Utan enbart för det finns i världen två roller att spela och många hamnar i gråzonen, mellan zonen. Var tar de vägen som inte klarar sin audition för någon av dessa roller?

  

Jag vet hur världen ser ut, jag vet att det inte finns något jag kan göra för att ändra den. Det jag försöker med är att provocera er. Hoppandes att ni ska bilda er en egen uppfattning utan att följa och döma efter stereotyperna. Alla är människor och det är den enda etikett som är acceptabelt att använda. På 2000-talet borde människor vara mera öppna, de är de inte. Det är som i en dans, tjejer ska vara tjejer och killar ska vara killar, gud förbjude att någon tjej ska dansa killarnas dans!!


Vem är du?

Vem är jag?

Levande charader, spelar alla roller så bra!


Tänk efter, vilka normer lever du efter? Efter vilket synsätt lever du ditt liv? Vilken roll har du och alla andra i vårat samhälle?I am the one and only - The voice of the blackout of life.


RSS 2.0