Kaos på msn
2010-09-29 / 23:56:20 / Allmänt

Feber idag igen, så lika tråkigt inlägg som igår, om jag svammlar lite så har febern satt sig på minnet, har problem att minnas vad jag gör om dagarna och det är konstigt för jag gör inte så mycket så borde minnas det jag faktiskt gör, men inte XD

Alltså ingen träning idag heller -.-

Men som jag sa till Hanna, tills imorn ska jag göra mig frisk med ren viljekraft för då behövs alla i TDS om vi ska klara av vårat nyaste projekt!

För övrigt är det inte bra att chatta med några på msn s


The same but different
2010-09-28 / 23:20:21 / Allmänt

Idag hade jag en spinningplats men då mådde jag inte så pass bra att jag kunde rycka upp mig och spinna, med feber, halsont och illamående hade inte spinning varit toppen över i-t. Så det blev bara slappande idag, vilket jag är otroligt trött på, så imorn vill jag vara frisk igen :)

Om inte annat för jag ska testa ett nytt spinningpass imorn, ni får ursäkta om jag snackar mycket om spinning, men ljust nu är det the highlight of my day, boring right?

Väntar på att något spännande ska hända men har upptäckt att chansen för det blir radikalt större om jag faktiskt gör något ^^Take me now baby here as I am
Hold me close, try and understand

Afrikanskdans i all ära men det var inget Spinningpass!
2010-09-27 / 23:12:34 / Allmänt

Spinningabstinens right here baby! Kollade efter platser till Spinningen nu ikväll precis hela dagen idag, tror ni att jag hittade någon? Nä självklart inte... Lite surt, eller mycket speciellt då det sedan visade sig att det inte var fullt på passet!

För min del blev det Afrikansk dans, det var väl roligt, men det kändes inte som det gav något, speciellt inte så mycket som ett Spinningpass då man konstant ligger på gränsen till utmattning, det är så det ska kännas att träna! :)

Var också ute och gick en sväng med anton nu på kvällen och snacka lite skit, alltid lika trevligt :PHar som sagt min gamla dator så här för ni en gammal goding bild ^^ Var vänlig se inte direkt mot mitt hår, bestående skador kan uppstå!


Dagens mest spelade låtar
2010-09-26 / 17:14:25 / AllmäntOm någon ser ett samband här var snäll och kontakta mig ^^

Tillbaka på spinningcykeln!
2010-09-25 / 12:35:08 / Allmänt

Spinna idag tillsammans med bl.a. Anton och Emma som hade hittat dig, väldigt kul :) för första gången på nästan en vecka, tydligen kan jag inte vila ryggen bra så nu ska den för i helvete tränas bra, varken den vill eller inte!

Men nackdelen då jag nu har haft ont i ryggen och haft feber bla. bla. bla. så har jag inte bokat några platser på pass för nästa vecka - katastrof! Så än så länge har jag varit tvungen att ta alternativa träningspass som:

- Afrikansk dans
- Pilates
- Core

inte riktigt min stil, vill ha spinning och jag vill ha spinning nu! :D
Ska ha noga koll över platserna för jag behöver spinning för att överleva och nej jag är inte beroende inte ett dugg ^^

Idag ska jag nog plocka lite svamp och bara vara ute i det fina vädret och imorn blir det att träffa Malin och då är chansen stor att vi tar oss en glass ;)

Btw. har min gamla dator för min minidator är på lagning, saknar den redan, så om det blir dåligt med bilder och så inom den närmaste framtiden vet ni varför, eller om det är otroligt gamla bilder vet ni också varför heheMåste säga att när jag ser den här bilden saknar jag faktiskt mitt långa fina hår <3

Lite musik
2010-09-24 / 19:38:28 / Allmänt

I väntan på idol sitter och lyssnar lite på musik, så tänkte dela med mig med mitt favorit klipp från Idol förra året, eller ett av dem, eller det bästa, jo jag tror det var det bästa :) heheIngen mer än jag som längtar efter ny musik av de båda? Gärna tillsammans !


Vad ska man ha med för att skriva en hitt?
2010-09-23 / 23:19:36 / Allmänt

Vad ska man ha med för att skriva en hitt?

Vilka faktorer kan ni inte klara er utan då ni läser en bok?

Som vanligt då jag börjat skriva på en ”bok” så när jag kommit en viss bit in i den inser jag att det här inte är något som mängder av människor skulle vilja läsa och då slutar jag och börjar fundera ut nästa projekt att börja med.

Det var för 4 veckor sedan, sedan dess har det stått helt still på skribent fronten för min del och det håller på att driva mig till vansinne.

Visst har jag idéer, har en hel lista på började idéer

Drömmarnas Skepp –

-          hela historien uttänk, skrivet 25 sidor

Utspelar sig i tidigt 1900-tal med 2 huvudpersoner från helt olika bakgrund som av en slump träffas och far sedan kors och tvärs över Atlanten för att finna en plats i livet.

Vatikanens Demon –

-          uttänkt i stora drag, skrivet 31 sidor

-          en deckare / historisk roman

-          Börjar med en man som mördas utanför st.Petersplatsen inne i vatikanen för att sedan fördas nästan 2000 år tillbaka i tiden och tillbaka till nuet för att avslöja vatikanens demon

Kampen om Rom –

-          en grundtanke, skrivet 5 sidor

-          Om maktkampen i Romspolitik efter mordet på Julius Ceasar och en hemlighet ingen anat
 

Den röda spindeln

-           något mellan en grundtanke och hela historien, hade skrivit 50 sidor, försvann från datorn ett år sedan, men minns nästan varje sida fortfarande

-          Sience Fiction, förföljelse år 2957 och visar att historien alltid upprepar sig själv, enbart med olika konsekvenser på planet.

Stanna…!

- historien uttänkt och klar men kvalitén är låg, skrivit 243 sidor

- Ett par gör slut efter hela gymnasiet och universitet tillsammans, tillbaka blickar som skilldrar hur allt blev som det blev och den stora frågan är, är det verkligen slut?

Love, Lust, Live

-           ca 2/3 är klart av den, kanske runt 300 sidor, men lika så här extremt dålig kvalité att jag inte riktigt kan förmå mig att avsluta den, hur bra jag än tyckte min idé var när jag börja på den för 3 år sedan

-          Det börjar sista året på gymnasiet bland en grupp vänner, vänskapen eskalerar då en i gruppen blir förälskad i en annan och genom det skiftar hela dynamiken i gruppen och då en katastrof inträffar, finns då verkligen rätt eller fel?

Guldstjärnan

-           en tanke

-          Om en toppelev som alltid har de bästa betygen

-          Men ingen vet hur det är inne i personens huvud

En viskning i mörkret

-          En hel tanke om en början och ett slut, men ingen klar mitt

-          Självklart är det en vampyr historia, men den här vampyren är allt annat än de nu så populär gosiga hollywood vampyrerna, han kräver efter liv.

Evolution

-          Tanke

-          Hur vårat samhälle skapats med alla dess stora tänkare som allt mer än ofta har synts i samma hemliga sällskap

KAMP

-          Tanke

-          En flicka förklädd till man tar värvning i Kung Rickard Lejonhjärtas armé i 1100-talets England och vi får följa hennes och hennes bröders resa till det heliga landet och vad som väntar där.

Det som en gång var…

-          Minns inte ens vad min tanke var

-          Typ faller ner i en portal till en alternativ tid, 1600-talet, men som sagt minns inte

En flickas dröm

-          Tanke

-            1800-tal, föräldralöst barn tas in i en fin herrgård bla.bla bla.

R. som i Romanov

- vad hände egentligen med den sista Romanov? - Det var min tanke

Alexander

-          Kanske hänger ihop med den ovan vet, inte,

-          Av det jag minns tror jag det skulle handla om ett försvunnet barn som tas om hand om någon och barnet visar sig vara kunglig, eller nåt

 
Så vad tycker ni? Något som fångade erat intresse eller ska jag börja helt om från noll? Har ingen aning hos mig står det helt still.

Och om ni svarar, blir ni de första att läsa då jag faktiskt har något ;)


"morning sickness"
2010-09-20 / 11:20:44 / Allmänt

Idag var en dag då man inte kunde sitta och njuta av frukosten tillsammans med tidningen, för nu är det klart att SD tagit sig in i Sveriges riksdag. Det är ju så man blir illamående. Och då menar jag verkligen att jag fick ett fysiskt illamående! Kunde knappt få i mig i resten av frukosten, då är det väl något som inte är riktigt som det ska?

Sverigedemokraterna är större än både vänstern och kristdemokraterna.

Jag skulle faktiskt till och med hellre sett att alla de sverigedemokratiska mandaten gick till moderaterna.

Frågan är nu hur frågor ska hanteras i riksdagen, då Sverigedemokraterna har vågmästarrollen. Kanske blir det en ny Lotteririksdag, det var ju ett tag sedan sist så nu är det kanske dags igen, för del 2.

I den perfekta världen (enligt mig ;)) vore det bäst om under den kommande mandat perioden att de rödgröna och alliansen sammarbetar för att stänga ute SD.

Nä, nu orkar jag inte med mera politik, observera att socialdemokraterna vann i åtvidaberg med 45,4 % och att SD här fick bland de lägsta rösterna i Östergötland, det kan vi i allafall glädjas åt!

Tänk bara så bra det blivit om alla i hela Sverige röstat som i kommunvalet i  Åtvidaberg! :)


Nu ska jag återgå till mitt bakande, vad det blir idag? Det märks inom kort har även hunnit med ett möte på Vikariebanken, här är man effektiv!

Hets mot SD
2010-09-19 / 21:39:59 / Allmänt

Det här valet väcker för min del inte uppmärksamhet att Sverige kan få sin första kvinnliga statsminister, för ärligt talat chansen är minimal. Utan frågan över hur många procent av våran riksdag som kommer att invaderas av SD.

Historien är ju bunden till att upprepa sig själv, för aldrig görs ett misstag bara en gång, allt ger ringar i vattnet, ekon.

Hur många procent av riksdagen tror ni SD får?

Min ursprungliga var på 6-7%, mamma tyckte jag överdrev men jag tror att jag tog i i underkant. Sådana siffror gör att en kyla sprider sig i hela kroppen, är det bara hos mig SD orskar sådant? Eller är det fler?

Är inte det SD står för hets mot folkgrupp???  Och hets mot folkgrupp är förbjudet enligt lag!
Ex. "genom att vara homosexuell ger de personerna upp sin rätt att få ha barn"
Menar de då att de personerna inte räknas som svenskar? i och med att de ska arbeta för svenskar för Sveriges skull.
 Det är inte enbart invandring de sätter sig emot, nej då! Och att hålla Sverige svenskt kan ju dra åt helvete!
Ex. McDonalds - UT! 
      Jeans - UT! 
      Chocklad - UT! 
      Halloween - UT!
      Julafton - UT!

Visste ni i SD att vi som bor i Sverige nu var invandrare från första början och om vi inte invandrat hit skulle det inte ens funnits något idag som hetat Sverige!

Okej, om nu detta blogg inlägg räknas som hets mot folkgrupp i sig, för jag hetsar verkligen upp mig när det gäller SD för enligt mig kan de dra tillbaka till 1945 och se vad som hände senast deras idéer om nationalitet tog fäste i världen !
Spy, tjuta och gå därifrån
2010-09-15 / 22:25:25 / Allmänt

På träningen idag kände jag mig som en av de där i biggest looser som bara vill ge upp fast de vet att träning är bra för dem så orkar de fan inte mer utan vill bara lägga sig ner och skit i det. Det är inte ofta jag känner mig sämst på ett träningspass, men idag kände jag mig det till 90% av tiden och det är utmattande! Och sedan att det var det värsta träningspasst någonsin gjorde det hela inte lättare. Fy fan. Jag ville bara spy, tjuta och gå därifrån!

Men efter en övning som faktiskt gick bra som flera hade problem med kändes det betydligt bättre igen och då gick träningen lättare :)

Som läget är nu skulle jag inte bli förvånad om jag får temporär förlamning som kan drabba en efter ett hysteriskt träningspass, det är bara att hoppas att det inte blir så för jag är inbokad på ett pass tills imorn!Annars idag har jag hittat på ett eget brödrecept, som fått lovord av både mamma och pappa, när jag bakar eller laga mat vet man aldrig vad jag hittar på för det är aldrig detsamma ^^

Skit snack och en bild från kreta
2010-09-14 / 21:31:50 / AllmäntDet är nästan inte så jag vill blogg idag bara för att då trycks inlägget jag skrev igår ner ett snäpp och det vill jag ju egentligen inte, för tycker faktiskt att det var riktigt riktigt bra skrivet och har ju inte fått någon som säger emot mig, så då måste det väl vara korrekt? ^^

Så vad har jag gjort idag? Somliga skulle säga inte ett skit, men jag vet bättre! Huvuddragen består i strykning och spinning (+ illamående men det vill ni väl inte veta?)

Ikväll har jag till och med varit så duktig att jag har gjort ett schema för morgon dagen så jag ska hinna med allt, det är inte allt för mycket, men om man skriver ner det känns det mer som att man faktiskt måste ta tag i det XD

Nu har min huvudvärk tagit överhand så jag lämnar bloggen och så hörs vi imorn, om ni inte läst min politiska analys så passa på!

Politisk analys à la Emelie
2010-09-14 / 00:10:25 / Allmänt

Hur många bryr sig verkligen om den svenska politiken? Visst alla vill ha mer jobb och ett bättre samhälle på det ena eller det andra sättet, det är dessa sätt som identifierar oss. Hur ser du på världen?

Sverigedemokrat?

Stäng ner min blogg sida direkt och återvänt inte till min portal. För jag ser inte att vårt samhälle skulle bli bättre av att skärpa invandringspolitiken, tvärtom! För en stimulerande ekonomi som skapar fler jobb behövs en invandring, studier har visat att inom 20 år kommer inte Sverige själv kunna ha personal till jobben vilket kommer orsaka statlig konkurs. Visst kan denna rapport vara fel. Visst kan du som Sverigedemokrat ha andra siffror. Men ärligtalat säg mig inte dem, utan stick upp dem där bak. Woops! Det trodde ni inte jag kunde skriva va?

Piratpartist?

Okej, så länge du tror att det bara finns en enda politisk fråga , om du tror det är ju paritet alldeles lysande. Men hur är det med jobben? Hur är det med skatterna? Hur är det med välfärdsamhället? Om erat största problem är frinedladdning visst då är detta parti perfekt, men om du har något annat än fildelning i hjärnan gör du smart i att välja att annat parti för de kommer inte tillgodo se era andra frågor.

Feministiskt initiativ?

Hur cool Gudrun Skyman än var i Let's dance kan jag inte riktigt tåla partiets önskan att gå över till ett matrakariat, för kvinnor vet inte alltid bäst (om än det är ofta) så behövs männen otroligt nog för att få med även deras åsikter, annars går vi bara tillbaka till ett bakvänt 60-tal. Och vi måste röra oss frammåt ----> inte <------.

Kristdemokraterna?

Åh visst låter det så gulligt med ett kristetparti? Alldelles puttinuttit kan man tro där de bara tänker på Gud och genom Gud måhända på jämnlikhet, men är det verkligen så? Visste ni att de inte ser någon skillnad på Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet? Vari ligger likheten? Det är ju enbart om man skulle dra dem över en kam och påstå att SD är nazister och Vänstern kommunistiskt, men inte ens Stalin och Hitler kunde ju sammarbeta under någon längre period. Just ja! Vad vill KD? Förutom att förbjuda att de av samma kön ska få gifta sig? Är det inte ett gudomligt parti så säg?!

Centerpartist?

Ja den egentliga frågan där är väl huruvida Maud Olofsson kan hålla sina partikamrater drogfria? och inte behöva utfärda drogtester stup-i-kvarten. Visste ni förresten att Centerpartiet från början hette bondepartiet?

Vänsterpartist?

Håller med i vad de vill satsa på inför valet: bygg välfärd, jämnställdhet nu!, frikommunikation och klimaträttvisa. Så länge de inte börjar ta efter den kommunistiska Staliniska modellen då skulle det verkligen gått förlångt, Lars Ohly är ju kommunist det vet väl alla vid det här laget, min fråga till honom skulle vara i vilken utsträckning? För ett mer jämställt samhälle eller en grundbyggt på statlig kontroll? Statligt ägande? Så långt som i Karin Boyes bok, kallokain?

Folkpartiet?

Vore det inte trevligt om vi alla fick uranförgiftning? Det anser i alla fall folkpartiet, kanske inte så de säger det rakt ut, men kortsagt de vill behålla och möjligen utveckla kärnkraften i Sverige. När det röstades redan på 80-talet att den skulle avvecklas av det svenska folket. Visst kärnkraften är bra så länge allt går enligt planerna, men om något går fel är följderna katastrofala! Och vid det här laget borde vi veta bättre än att förlita oss på kärnkraft.

"Nya" Moderaterna?

Jag måste ställa min fråga här igen till att börja med i hur många val kan moderaterna vara nya innan de blir gamla??? Hursomhelst, för de rika är moderaterna ett underbart val, med lägre skatter för de rika bla bla bla, hur är det med de som inte har det lätt då? Vad har ni tänkt att göra med dem? Inte ett skit - Lysande, fullkomligt lysande! Visste ni också att de vill privatisera samhället? Att det inte ska finnas någon form av statligtskydd? Wow vi kanske kommer så långt som i USA att största delen av befolkningen inte ens har råd med sjukvård?! Vore inte det coolt?

Socialdemokrat?

Hur länge ska den där toblerone incidenten sitta i egentligen? Mona Sahlin har redan blivit bortsedd från att bli statsminister en gång tidigare på grund av den, hon har sonat sitt straff för tobleronen, släpp den nu. Vad finns det att förlora på ett jämnliktsverige? Jo de som tjänar miljoner och ytterligare miljoner kanske förlorar någon tusenlapp, katastrof! Hur kan de vara så dumma att de vill ha ett välfärdsamhälle där alla vill ha det bra? Tänker de inte på att det finns vissa individer som bara tänker på sig själva?


Ja ni, hoppas ni fått ut något av min oklanderliga analys av partierna ;)

Innan jag lämnar er att begrunda erat val, vill jag lämna er med ett råd, tänk till ordentligt innan ni röstar, ta er tiden att finn det parti som är bäst för er, även om jag anser att det finns ett som är bäst för alla.

Och vissa som faktiskt skulle vara katastrofala för männskligheten och då pratar jag inte om folkpartiet och deras uran utan ett parti som gör att det går kalla kårar allra längst in i ben och märg.


Jetlag
2010-09-13 / 14:14:57 / Allmänt

Är en ganska så bra beskrivning på hur jag har känt mig de senaste dagarna, fastän resan från flygplatsen gick helt lysande mitt i natten så har trötthetsvågorna tagit ett fastare grepp om mig sedan dess, kanske är det för jag känner mig lite krasslig? Eller så saknar jag helt enkelt bara solenGårdagen började bra, var hyfsat pigg så följde med mamma och pappa till loftahammar, för att kolla till stugan, det ledde till lite golfspelande och svampplockning. Golfen gick sådär igår för det var 2 tjattertanter som hela tiden var precis vid oss och skrek i och hade sig att koncentrationen låg långt ner på minusskalan men vi pushed-through och det gick hyfsat.
Kantarellplockningen gick också bra, inte lika mycket som sist, som tur väl var för då hade vi nog svimmat där i skogen, sa jag förresten att det var nära att jag svimmade där`? Mitt ute i skogen, som längst bort blir jag helt snurrig i huvudet, vet inte var jag går och ser inte den ojämna marken så mamma fick ta och trycka i mig lite björnbär som jag för det första egentligen inte ens gillar. Men tack vare dem så kunde jag hålla mig vid medvetande tills vi kom ur skogen. PUUUH! Väl i bilen slängde jag i mig en liter vatten innan bilen startat, efter det mådde jag mycket bättre, om än trött...

Likaså idag står tröttheten starkt men hoppas piggna till till spinningen ikväll, för jag saknar träningspassen!

Kollektivt självmord
2010-09-11 / 20:24:27 / Allmänt

Ja nu ska jag inte samla ihop en mängd människor i detta syfte utan just denna bok läste jag på resan hette just precis Kollektivt självmord och var skriven av en finsk författare. Tro mig jag valde inte denna bok av fri vilja utan hade inget annat val än att ta med den då jag var i desperat behov av böcker för har en tendens att förbruka dem ganska så fort.
Inte denna bok dock. Den var trög. Och till största delen störde jag mig bara något enormt på att ett antal människor kan tro att självmord är en rationell lösning på deras problem och då begå kollektivt självmord snäppet dummare ändå. För vad gör situationen bättre om man är en mängd människor som har samma fullständigt idiotiska plan?

Tyvärr kunde jag inte uppskatta den boken då jag inte kunde förstå mig på hur människorna i den resonerade och det som jag inte kan sätta mig in i har jag väldigt svårt att läsa, tror det är en anledning till att jag har så svårt att ta mig igenom Don Quijotte (stavning?)

Hursomhelst lästa jag några betydligt bättre böcker sedan:Måste faktiskt medge att trots mina reservationer är det något med Charlaine Harris böcker som suger in mig, det är precis som med true blood, varje avsnitt både älskar jag och hatar, men är det egentligen då en författare lyckats? Då de väcker sådana känslor hos läsaren?

Förresten har ni några förslag på böcker???? :)

leter nämligen efter mitt nya offer och har tänkt att leta utanför mina normala banor, så ge mig gärna tips, bara ett krav, den ska vara skönlitterär


Almirida <3
2010-09-11 / 14:55:23 / Allmänt

Nu (klockan 05.11 i natt) är jag hemma igen efter en helt fantastisk underbar resa till Kreta, Almirida tillsammans med underbara vänner.


Vädret vi hade denna vecka var helt underbart, man tror inte det är möjligt att ha så bra väder som vi haft, men vi hade det! Jag tyckte vi skulle ha gjort en film denna vecka som kunde heta "Vi hade i alla fall tur med vädret 3" men som Anton påpeka det är inte bara vädret vi haft tur med utan i stort sett allt, förutom förkylningar, men jag klara med :D

Tillbaka till vädret vi hade uppskattningsvis sammanlagt moln 10 minuter på hela resan, det ni ;) Skapligt skönt kan jag meddela ! Varmt i luften, varmt i vattnet och väldigt varmt i sanden, jaa det var helt perfekt :P

Ska inte berätta allt nu på en och samma gång för då kommer det bli långtråkigt för er att läsa och långtråkigt för mig att skriva haha något säger mig att man inte skriver de absolut bästa blogginläggen efter knappa 5 timmarsömn, huvudet känns inte med mig det minsta så om jag vaknar till sen får ni nya uppdateringar.

Då ska ni få höra om:

Vår båtutflykt

Emelie i Limeträden

Första gången jag smaka RAKI!

och mycket mycket mer :)


Puuuh!
2010-09-01 / 18:37:56 / Allmänt

Puuuh! Att bara kunna andas ut och känna att allt mer eller mindre löser sig har varit temat på min dag idag och det har varit så skönt! :)

Jag har börjat må bättre - vilket är otroligt skönt för tänk er själva att köra bil hela natten när man inte mår bra, inte särskilt skönt

Stort sett packat klart  - väskan är i stortsett full, det enda som saknas nu i packningen är mobilladdare, ipodladdare och datasladden och det är sådan saker jag inte klarar mig utan så det får bli att packa det imorgon.

Träffat Malin och bl.a. sett Rädda Willy 4 !

Hur kan den dagen varit något annat än riktigt lysande? Och det stämmer det har den varit! Allt verkar för min del nu falla på plats inför resan och det ska bli så skönt att komma iväg till värmen och solen och bara ta det lugnt :)

Jag vet att jag tjatar mycket om kreta men hur kan jag göra något annat när vi åker imorn natt?? :D