Laila Bagge har fel
2009-11-17 / 15:45:14 / Allmänt

Var nyligen inne på idols hemsida och lyssnade igen på duetten av Mariette och Calle som jag tyckte var helt magisk ifrån idol i fredags, när den låten var slut på så dök ett klipp om då Laila Bagge ytterligare kritiserar Rezas engelska uttal.

Hon säger att om en tio åring eller en sjuåring klarar av att lära sig sjunga en låt på engelska så kan man även göra det i Rezas ålder. DOCK är det psykologiskt och fysiologisk inkorrekt. I hjärnan har vi något som kallas den phonologiska loopen tack vare den lär vi oss att prata, i våra tidiga år fungerar den mer intensivt än senare i livet, fram till ungefär 15 år. Så om man växer upp med slangengelska exempelvis i Asien så kan man inte, det är inte möjligt att träna bort de utalen helt för det är programmerat i hjärnan att det ska låta så.

Exempelvis tailändare kan ju inte säga R, tror du då att det är möjligt att träna sig att säga R i vuxen ålder? Det kan vara möjligt i barndommen och de tidiga ungdoms åren men senare i livet är det inte möjligt.

Vi lär oss de sk. fonems - ljuden i språket under våra första levnadsår och tidigabarn år om vi inte lärt oss det då är det nästan omöjligt att lära sig dem senare i livet!

NoHiding

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0