Verklighetens Mowgli
2010-01-02 / 12:53:01 / Allmänt

Rochom P'ngieng, 28, försvann som 8-åring 1988 och levde ensam i djungeln i 19 år.





Beviset på att det faktiskt finns sanning i djungelboken, inte den tecknade filmen kanske men framförallt i den otecknade versionen då han försvinner in i djungeln vid kanske 6 års ålder och sedan inte återfinns förrän någon gång i tjugoårs åldern, det är nästintill identiskt med denna händelse som inträffat i Kambodja.

Hon liksom i filmen minns till en början inga ord att kommunicera med utan beter sig mer som ett djur än en människa och lika så för hon nu lära sig att leva i ett civiliserat samhälle igen.

Personligen anser jag att det är helt otroligt att människan faktiskt kan överleva utan någon som helst mänsklig kontakt i närmare 20 år och att överleva i djungel från det att man är ett litet barn. Skulle barnen i i-länder klara av det tror ni? Viss kunskap tror jag de i u-länderna besitter som även vi borde applicera, som kunskap för överlevnad. Inte att klara sig ensam i djungeln dock! För vem kan förbereda sig på det?

Måste bara säga starkt gjort och coolt att belysa att djungelboken faktiskt kan basera sig på en verklighet!

För att se mer: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6371306.ab

NoHiding

Kommentarer
Postat av: Sanna M

Jag läste om detta också i tidningen! Rätt intressant. Just detta med kommunikation får mig att tänka på ett annat fall, för några år sedan eller så, som det också stod om i tidningen. Det var om en pojke. Jag minns ej hur gammal han var, ett par år. Minns ej vilket land han bodde i heller, men det var ett i-land, Storbritannien kanske. I alla fall, hans mamma var ensamstående, och hon hade en massa fåglar. Grejen var bara den att hon inte kommunicerade med pojken. Alls. Hon behandlade honom som luft helt, och ägnade sig bara åt sina fåglar, vilket gjorde att pojken aldrig lärde sig prata, utan bara försökte nå mamman med hjälp av fågelliknande läten. Hörde du om det? Märklig, otäck historia.

2010-01-03 @ 01:29:40
URL: http://tabubloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0